Image

Alle zwangeren van Nederland krijgen routinematig twee echo's aangeboden.

Dit zijn de termijnecho tussen 10 en 12 weken en de screeningsecho die vóór 20 weken verricht dient te worden. Onze zwangeren krijgen ook routinematig een echo bij het intakegesprek, dit vindt plaats tussen de 7 en 9 weken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De termijnecho kan plaatsvinden op onze praktijk óf bij Het Haagse Hof. De 20 weken-screeningsecho is altijd bij Het Haagse Hof. Meer informatie over dit echocentrum is te vinden op www.echodenhaag.nl

M.i.v. 1 september 2021 loopt er een tweejarige studie, de IMITAS-studie, waarbij er ook bij 13 weken een echo wordt aangeboden. Hier zijn ook geen kosten aan verbonden. We vertellen je er meer over tijdens het intake gesprek.

Voor meer informatie lees je ook even het volgende onderwerp op onze site, het prenatale onderzoek. Kijk ook op www.pns.nl.

Uiteraard kan er een medische indicatie zijn, waarom jij nog een extra echo krijgt. Denk hierbij aan bloedverlies, afwijkende ligging van de baby of extra monitoring van de groei van jullie baby. Afhankelijk van de indicatie kunnen wij deze echo zelf uitvoeren, of zullen we je doorverwijzen naar de echopraktijk of één van de ziekenhuizen.

Voor de zogenaamde 'pretecho' kun je zelf op internet een echocentrum zoeken, en dit kan ook via het Haagse Hof.