U bent hier

Pretecho

Wil jij naast de reguliere echo's graag nog eens naar je kindje kijken?
Wat doet het allemaal in de buik, is het gegroeid, wordt het een jongen of een meisje?
Dit kunnen we tijdens een pretecho bekijken. Zie het als een ontmoeting met je ongeboren kindje.

 

Wij bieden de zwangeren van de Verloskundige Praktijk Voorburg vanaf 1 juli 2017 aan om in de avonduren op de praktijk een pretecho te laten maken.

 

De echo dient er primair toe voor je plezier nog eens naar je kindje te kijken. Ook andere familieleden en kinderen zijn hierbij van harte welkom.

Voor het maken van een afspraak neem je contact op met assistente Eri via het praktijk-telefoonnummer (070) 387 87 71:

Maandag       9.00-17.30 uur
Dinsdag        8.00-14.00 uur
Woensdag    8.00-14.00 uur
Donderdag   9.00-13.00 uur

 

 

De echoscopiste

Mijn naam is Jiska van Bohemen, sinds april 2017 afgestudeerd arts aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik heb altijd een voorliefde voor de verloskunde gehad.Tijdens mijn laatste jaar deed ik een vrijwillige stage in de Verloskundige praktijk Voorburg en had het enorm naar mijn zin in dit energieke, kleine team van verloskundigen.

Ik ben vanaf juli 2017 werkzaam als arts-assistent gynaecologie/verloskunde in het HMC Bronovo.

Naast mijn klinische werk in het ziekenhuis werk ik met ingang van juli 2017 met veel plezier als pret-echoscopiste bij de Verloskundige Praktijk Voorburg.
Ik voel me bevoorrecht om samen met de zwangeren, partners en/of andere familieleden het ongeboren kindje te kunnen bewonderen.

 

 

De echo nader bekeken

In de Verloskundige Praktijk Voorburg kunnen we 2D-echo's maken van je ongeboren kindje. Twee dimensionale echoplaatjes kijken als het ware als een soort plakje door je kindje heen. We kijken live naar wat het kindje in je buik doet en we maken daar foto's van. Deze foto's kunnen worden geprint of op een USB-stick worden opgeslagen. Vanwege het risico op 'besmetting' werken we alleen met nieuwe lege USB-sticks die wij voor je leveren.

Echoscopie is niet pijnlijk en niet schadelijk voor het kindje. De echo's vinden plaats via de buikwand.

Het maken van leuke 2D-echo's is de hele zwangerschap mogelijk, maar vanaf 24 weken past het kindje niet meer in z'n geheel op het scherm.
Voor het bepalen van het geslacht van de baby ligt de grootste slagingskans na 16 weken zwangerschap.

 

Tarieven

2D-geslachtsbepaling         >16 weken         15 minuten          3 zwart-wit foto's            30,-              

2D-echo                           16-32 weken         15 minuten          3 zwart-wit foto's            30.-

                                                                       30 minuten          6 zwart-wit foto's            50,-

hartje luisteren/zien           >12 weken           5 minuten                                           gratis/5,-

USB-stick, hierop kunnen álle foto's worden gezet                                                            6,-          

Je betaalt voorafgaand aan de echo via pinautomaat of (gepast) contant.

 

Voorwaarden

Het doel van de echo is niet medisch-diagnostisch, er wordt dus niet naar eventuele afwijkingen gekeken. Mocht de echoscopiste ondanks dat iets ontdekken, dan houdt zij zich het recht voor in overleg met jou de verloskundige in te lichten. Als je van tevoren al op de hoogte bent van afwijkingen bij jezelf dan wel bij je ongeboren kind, is het gewenst dit voor aanvang van de pretecho te laten weten. Omdat er niet specifiek naar wordt gekeken, kan EchoVoorburg nooit op achteraf gebleken afwijkingen bij het kind worden aangesproken.

 

Bij geslachtsbepaling kan nooit 100% zekerheid worden gegeven. In geval van twijfel of een voor de bepaling onhandige ligging, wordt er geen uitspraak gedaan. EchoVoorburg kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor een eventuele foute beoordeling van het geslacht.

 

Na tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek zijn bij het gebruik van echoapparatuur geen schadelijke effecten geconstateerd. EchoVoorburg neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele effecten op langere termijn.

 

Graag vragen wij je om op tijd te komen. Als dat niet lukt, gaat dit ten koste van de tijd die we kunnen besteden aan het bekijken en genieten van je kindje.

 

Je dient minimaal 24 uur voorafgaand aan de afspraak een annulering door te geven. Anders zijn wij genoodzaakt het hele tarief van het door jou gekozen pakket in rekening te brengen.

 

Wij kunnen niet garanderen dat het gebruikte medium niet elders ook wordt afgespeeld en zijn gevrijwaard van enige schade die daaruit zou ontstaan. Er kan geen garantie worden gegeven omtrent de kwaliteit van het beeldmateriaal.

 

Onvoorziene afwezigheid echoscopiste

Onze echoscopiste is één avond per week beschikbaar voor het maken van pretecho's. Naast deze werkzaamheden heeft zij een klinische baan in het HMC Bronovo. Indien zich tijdens haar werk aldaar calamiteiten voordoen, waardoor ze onverhoopt niet (op tijd) de pretecho kan komen maken, word je daarover zo spoedig mogelijk over geïnformeerd. We streven dan naar een nieuwe afspraak binnen één week.